BTC op Cruciaal niveau, wanneer de Dip te kopen, Twitter Hack Trial Fiasco: Hodler’s Digest, 3-9 aug.

De prijs van Bitcoin wordt geconfronteerd met zijn uiteindelijke weerstand voor 15.000 dollar.

Het is een (iets) rustigere week geweest voor Bitcoin – met ’s werelds grootste cryptocurrency die zich heeft weten te herstellen van de lage $11.000’s in de afgelopen dagen. Nu is de $11.600-$12.000 een cruciaal niveau om te breken als BTC hoger wil blijven gaan.

Volgens Michaël van de Poppe is de verzetszone met $11.800-$12.000 belangrijk, want het is het laatste ongeteste niveau tot BTC in de open lucht komt. Als er een doorbraak is, denkt hij dat de prijs van Bitcoin gemakkelijk kan oplopen tot $15.000 of zelfs $16.000 – wat de FOMO verergert.

Helaas is hij van mening dat een dergelijke stap onwaarschijnlijk is. De prijs van BTC ging verticaal, van $9.500 naar $12.000 – wat betekent dat het aan kracht en momentum ontbreekt om hoger te gaan.

Ook deze week suggereerde onderzoek van Coin Metrics dat investeerders die het gemiddelde nemen van de dollarkosten voor Bitcoin sinds de $20.000 piek in 2017 nog steeds winstgevend zouden zijn. Het voortdurend kopen van BTC in de afgelopen drie jaar zou hebben geresulteerd in een winst van 61,8%. Inderdaad, volgens Chainalysis, zijn Noord-Amerikaanse investeerders „onevenredig gunstig“ voor BTC ten opzichte van andere cryptos.

Ondertussen suggereren Bloomberg’s crypto vooruitzichten voor augustus dat BTC zich stabiliseert op zes keer de prijs van een ons goud. Raoul Pal, de CEO en oprichter van Real Vision, zegt dat zijn overtuigingsniveau in Bitcoin met de dag stijgt. Hij tweette: „Ik denk nu dat het misschien niet eens de moeite waard is om een andere asset te bezitten als een lange termijn asset allocatie.“

Onthuld: De perfecte tijd van de week om de Bitcoin-dip te kopen…

Nieuwe gegevens suggereren dat de zondagavond het beste moment is om Bitcoin te kopen – met de crypto die historisch gezien een hoger rendement kent aan het begin van de werkweek.

Capriole digital asset manager Charles Edwards, die de bevindingen heeft vrijgegeven, zei: „Verveeld op zondag om middernacht? Het is toevallig het beste moment om Bitcoin te kopen.“

Er zijn verschillende redenen waarom Bitcoin beter zou kunnen presteren als het weekend ten einde loopt. Lagere handelsvolumes op zaterdag en zondag verhogen de kans op hoge volatiliteit. Ook traditionele markten die BTC-transacties vergemakkelijken sluiten in het weekend – en dit zou een prijspiek kunnen veroorzaken wanneer ze weer opengaan.

Indiase overheid werkt actief aan een nieuw crypto verbod

Opnieuw overweegt de Indiase regering een nieuwe wet die crypto verbiedt.

In een nieuwe klap voor beurzen en handelaren werken twee ministeries en de Reserve Bank of India actief aan een nieuw wettelijk kader. De ambtenaren hopen dat de wet kan worden geratificeerd wanneer het parlement eind augustus of begin september opnieuw bijeenkomt.

De industrie begon net weer op gang te komen. Al in maart had het Hooggerechtshof een algemeen verbod ingesteld op banken die zich bezighouden met Immediate Edge – regels die sinds juli 2018 van kracht waren. Deze maatregelen hadden veel handelsplatforms gedwongen hun deuren voorgoed te sluiten.

Lokale nieuwssite Moneycontrol zei: „Miljoenen dollars aan zaken in cryptokrediet worden elke week gedaan, met de lockdown die de volumes opdrijft.“

Vorige voorstellen om crypto in India te verbieden, kwamen met de dreiging van 10 jaar gevangenisstraf.

Pomp: Goldman Sachs‘ interesse in blockchain toont innovatie uit noodzaak…

Goldman Sachs heeft Mathew McDermott ingehuurd als zijn nieuwe wereldwijde hoofd van digitale activa – en het lijkt erop dat de bankgigant grote plannen heeft voor de toekomst.

In een gesprek met CNBC onthulde de nieuwe directeur dat de instelling de commerciële haalbaarheid onderzoekt van het creëren van een eigen digitale penning. Hij voorspelde ook dat we „een financieel systeem zouden kunnen zien waar alle activa en passiva ingeburgerd zijn in een blokketen“ binnen de komende vijf tot tien jaar.

Elders in het interview onthulde hij dat Goldman Sachs een „uptick in interest“ heeft gezien bij institutionele klanten die onderzoeken hoe ze betrokken kunnen raken bij de crypto-industrie.

In reactie op de opmerkingen van McDermott tweette Anthony Pompliano: „Wall Street staat op het punt te leren waarom technologen zeggen dat ze innoveren of sterven.