‚Dr Doom‘ Nouriel Roubini innrømmer at Bitcoin kan være en butikk av verdi, ser stor revolusjon i sentralbankens digitale valutaer

Økonom Nouriel Roubini, også kjent som “Dr. Doom, ”har innrømmet at bitcoin kan være en butikk med verdi. Roubini ser en „stor revolusjon“ komme de neste tre årene på grunn av sentralbanker som lanserer sine egne digitale valutaer.

Nouriel Roubini ser butikk av verdi i Bitcoin

Etter år med offentlig latterliggjøring og latterliggjøring av bitcoin, har Nouriel Roubini innrømmet at Bitcoin Up kan være en delvis butikk av verdi.

Roubini underviser ved Stern School of Business i New York University og har sitt eget økonomiske konsulentselskap kalt Roubini Macro Associates. Han er kjent for å forutsi boligbobelkrasj i 2007-2008, og hans dystre spådommer har gitt ham kallenavnet “Dr. Doom ”i media.

Dr. Doom har vært en mangeårig kritiker av bitcoin. I en senatshøring i oktober 2018 kalte han kryptovalutaer „mor til alle svindel og bobler.“ Han sa også at kryptovalutaverdenen er et „stinkende brønnbasseng“ og i utgangspunktet ikke er noe verdt.

Imidlertid kan Roubini ha endret syn på bitcoin, i det minste til en viss grad. Under et intervju med Yahoo Finance på fredag ble han spurt om hva han syntes om bitcoin nå som den bare hadde en bull run. Etter å ha gjentatt sin holdning om at det ikke er en valuta, sa Roubini:

Det kan være en del butikk av verdi fordi, i motsetning til tusenvis av andre det jeg kaller shitcoins, det ikke kan bli så lett avviklet fordi det i det minste er en algoritme som bestemmer hvor mye tilbudet av bitcoin øker over tid.

Når det gjelder andre kryptovalutaer, sa Dr. Doom: „De fleste av de andre gjøres bokstavelig talt ad hoc, og de blir avskadd raskere enn hva Fed gjør.“

Roubini forklarte også hvorfor han mener at „kryptovaluta er en feilnavn.“ For at noe skal kunne betraktes som en valuta, beskrev han at det må være en regningsenhet, en enkelt numeraire, et skalerbart betalingsmiddel og en stabil verdilager som ikke er veldig volatil.

Han hevdet at bitcoin ikke er en regningsenhet fordi „Ingenting er priset i bitcoin eller annen kryptovaluta.“ I tillegg sa han at det ikke er en teller fordi det er mange tokens, og det er ikke et skalerbart betalingsmiddel fordi du bare kan foreta fem transaksjoner per sekund, i motsetning til med Visa-nettverket hvor du kan gjøre 25 000 transaksjoner per sekund.

Når det gjelder fremtiden for kryptovaluta som en aktivaklasse

Når det gjelder fremtiden for kryptovaluta som en aktivaklasse, la han vekt på at det, etter hans syn, „det ikke er skalerbart, det er ikke sikkert, det er ikke desentralisert, [og] det er ikke en valuta.“

Videre forklarte han at mange sentralbanker jobber med sentralbankens digitale valutaer (CBDC). Når de blir lansert, kan hver enkelt person ha en konto i en sentralbank hvor de kan utføre betalinger fra. Når det skjer, sa han: ”Ikke bare trenger du ikke krypto, du trenger ikke engang Venmo. Du trenger ikke en gang en bankkonto. Du trenger ikke en gang en sjekk. “ Dr. Doom utdypet:

Den store revolusjonen vi kommer til å se de neste tre årene vil være sentralbankens digitale valutaer. De kommer til å tette ut digitale betalingssystemer.